Aubergine fermenteren & wintergroentes in je weckpot
Maandag 3 nov, 19.00-21:00 uur. Inclusief hapje & drankje. In de Wageningse Deelkeuken, Mennonietenweg 15a.
In deze workshop laat chefkok Albina Pantschenko, chefkok en eigenaar van catering & gebak SoLeef, je zien hoe je wintergroentes op een Oost-Europese manier inmaakt. Je leert verschillende technieken om groentes te fermenteren en op smaak te brengen met kruiden en specerijen. Denk aan kleurrijke wortels, knapperige kool, bietjes en pastinaak die veranderen in frisse, verrassende creaties. Terwijl we samen snijden, mengen en vullen, vertelt Albina over haar eigen tradities en geeft ze praktische tips om thuis aan de slag te gaan.
Inmaken is niet alleen duurzaam en gezond, maar ook een feestje voor je smaakpapillen. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met recepten én een pot vol zelf ingemaakte wintergroentes. Een gezellige avond vol kleur, smaak en ambacht!
Albina verzorgt meer kookworkshops in de Wageningse Deelkeuken, kijk op onze agenda voor meer data.
Lees hier meer over Albina, chefkok uit Ede